ČOKOLADNI KOH Sočna poslastica sa kremastom glazurom, po ukusu joj nema ravne
Jednostavan desert skupog ukusa za prave sladokusce.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 15 kašika šećera
- 4 kašike belog brašna
- 4 kašike griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 12 kašika ulja
- 600 ml mleka
- 3 kašike kakao-praha
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanca. U jednoj posudi umutite belanca sa 8 kašika šećera u čvrst šne. Onda dodajte tri žumanca, četiri kašike belog brašna, četiri kašike griza, kesicu praška za pecivo, tri kašike kakao-praha, 12 kašika ulja i 12 kašika mleka.Varjačom dobro sjedinite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok se kolač ne odvoji od ivica pleha.Zakuvajte pola litra mleka sa sedam kašika šećera dok ne provri.Prelijte vruće mleko preko ohlađenog patišpanja i pustite da kolač upije preliv. Zasebno zagrejte slatku pavlaku sa čokoladom sve dok se ne otopi. Gotov kolač prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite u frižideru da se stegne.Secite koh na kocke i služite.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)