ČOKOLADNI KOH Sočna poslastica sa kremastom glazurom, po ukusu joj nema ravne

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Jednostavan desert skupog ukusa za prave sladokusce.

čokoladni koh
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 4 kašike belog brašna
  • 4 kašike griza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 12 kašika ulja
  • 600 ml mleka
  • 3 kašike kakao-praha
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanca. U jednoj posudi umutite belanca sa 8 kašika šećera u čvrst šne. Onda dodajte  tri žumanca, četiri kašike belog brašna, četiri kašike griza, kesicu praška za pecivo, tri kašike kakao-praha, 12 kašika ulja i 12 kašika mleka.Varjačom dobro sjedinite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok se kolač ne odvoji od ivica pleha.Zakuvajte pola litra mleka sa sedam kašika šećera dok ne provri.Prelijte vruće mleko preko ohlađenog patišpanja i pustite da kolač upije preliv. Zasebno zagrejte slatku pavlaku sa čokoladom sve dok se ne otopi. Gotov kolač prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite u frižideru da se stegne.Secite koh na kocke i služite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading