ČOKOLADNI KUGLOF Sve se pomeša i peče, a ukusan kao da ste se trudili satima
Mirisan i sočan, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 200 g margarina
- 1 limun
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 50 g čokolade za kuvanje
- 100 ml mleka
- 600 g brašna
- šećer u prahu
Priprema
Belanca umutite u čvrst sneg. Umutite žumanca, šećer, omekšali margarin, mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. U smesu sa žumancima umešajte sneg od belanaca. Kalup za kuglof premažite margarinom, ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ohlađen kuglof prelijte rastopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)