MAĐARSKA LENJA PITA SA JABUKAMA Sočna i mekana kao duša, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
Za testo:
- 400 g brašna
- 200 g maslaca
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 jaje
- 3-4 kašike kisele pavlake
Za fil:
- 800 g rendanih jabuka
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike griza
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Onda dodajte hladan maslac iseckan na listiće i utrljajte ga u brašno prstima dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaje i pavlaku i zamesite glatko testo.Potom ga podelite na dva dela i ostavite pola sata u frižideru. Ogulite i narendajte jabuke pa ih pomešajte sa šećerom, cimetom i grizom. Pustite da odstoji 10-ak minuta da griz upije višak tečnosti. Jednu polovinu testa razvucite i stavite u pleh obložen pek papirom. Fil rasporedite ravnomerno. Preko fila nanesite drugu polovinu razvijenog testa i izbockajte viljuškom.Pecite kolač oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi pa pospite šećerom u prahu. Na kraju kolač secite na kocke.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)