MAĐARSKA LENJA PITA SA JABUKAMA Sočna i mekana kao duša, i dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz šoljicu kafe.

mađarska lenja pita sa jabukama
Printscreen

Potrebno je:
Za testo:

  •  400 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 jaje
  • 3-4 kašike kisele pavlake

Za fil:

  • 800 g rendanih jabuka
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kašike griza

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Onda dodajte hladan maslac iseckan na listiće i utrljajte ga u brašno prstima dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaje i pavlaku i zamesite glatko testo.Potom ga podelite na dva dela i ostavite pola sata u frižideru. Ogulite i narendajte jabuke pa ih pomešajte sa šećerom, cimetom i grizom. Pustite da odstoji 10-ak minuta da griz upije višak tečnosti. Jednu polovinu testa razvucite i stavite u pleh obložen pek papirom. Fil rasporedite ravnomerno. Preko fila nanesite drugu polovinu razvijenog testa i izbockajte viljuškom.Pecite kolač oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi pa pospite šećerom u prahu. Na kraju kolač secite na kocke.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading