ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i izdašna, za sve prilike.
Potrebno je:
- 240 g putera, omekšanog
- 710 g smeđeg šećera
- 4 velika jaja, sobne temperature
- 10 ml ekstrakta vanile
- 630 g običnog brašna
- 180 g kakaoa za pečenje
- 15 ml sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 315 ml pavlake
- 315 ml ključale vode
Za glazuru:
- 118 g putera, isečenog na kockice
- 85 g crne čokolade, iseckane
- 85 g poluslatke čokolade, iseckane
- 570 g šećera u prahu
- 240 ml pavlake
- 10 ml ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tri kalupa za pečenje obložite pek-papirom. Umutite puter sa smeđim šećerom, oko 5-7 minuta. Onda dodajte jedno po jedno jaje, uz mešanje nakon svakog dodavanja. Dodajte vanilu. Zasebno pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Naizmenično dodajte pavlaku, uz mešanje. Izlijte smesu u plehove obložene pek-papirom. Pecite od 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se ohladi u posudama, pa prebacite na rešetku. Otopite puter s čokoladom, pa mešajte dok smesa ne postane glatka. Zasebno sjedinite šećer u prahu, pavlaku i vanilu. Zatim dodajte čokoladnu mešavinu; uz mešanje dok ne postane glatko. Premažite glazuru preko torte.
Možda vas zanima:
TORTA LEDENA KRALJICA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Savršen spoj čokolade, vanile i neodoljivog fila
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NAJČOKOLADNIJA ČOKOLADNA TORTA 4 savršena sloja za poslasticu koja se topi u ustima
Kremasta i jednostavna, nema ko će joj odoleti.
ČOKOLADNA TORTA OD DVA SASTOJKA Brža od brzine, a savršenog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ČOKOLADNA TORTA SA KISELIM KUPUSOM Nećete želeti da čujete za nju ili ćete je obožavati, nema trećeg
Neobična poslastica nespojivih sastojaka.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)