LENJA PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema razvaljačenja testa, a hrskava spolja i sočna iznutra
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 150 g putera
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 200 g voća po izboru
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda umešajte hladan puter sečen na kockice i rukama utrljajte u brašno dok ne dobijete mrvičastu smesu. Zatim dodajte jaje i brzo zamesite testo. Polovinu rasporedite u pleh obložen pek papirom. Preko njega nanesite voće po izboru. Stavite drugu polovinu testa preko voća. Pecite lenju pitu oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju je pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
LENJA PITA BEZ RAZVLAČENJA TESTA Kolač detinjstva koji osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostvana, a ukus fantastičan.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
LENJA PITA SA JABUKAMA Starinska poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Fenomenalni desert savršen je za sve svečane prilike.
STARINSKA LENJA PITA SA JABUKAMA Poslastica koja tera vodu na usta
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)