KARAMEL BAJADERA SE TOPI U USTIMA Kraljica slavske trpeze u modernom ruhu
Kremasta i preukusna, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 300 g šećera
- 200 g margarina
- 200 g karamel bombona
- 300 g mlevenog keksa
Za glazuru:
- 200 g čokoladne glazure
Priprema
U šerpu stavite šećer pa dodajte jaja i umutite žicom za mućenje. Zatim dodajte karamel bombone kuvajte na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Skinite šerpu sa ringle pa dodajte margarin i mešajte, sve dok se ne otopi. Umešajte mleveni keks pa dobro promešajte. Smesu izlijte u podmazan pleh. Prelijte bajaderu čokoladnom glazurom pa secite i služite.
Možda vas zanima:
DOMAĆA BAJADERA Jednostavna, a preukusna, razgrabiće se brzinom svetlosti
Kolač bez kog je nezamisliva slavska trpeza, ukusa koji se pamti.
NEODOLJIVA BAJADERA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Po receptu iz starog rokovnika, nema ko će joj odoleti
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNA BAJADERA Neodoljivi desert savršen za svaku svečanu trpezu
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
BAJADERA Kolač kao osmišljen za svečanu i slavsku trpezu, uzećete parče više
Fenomenalan slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Kraljice slavskog stola: Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom
Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli
Komentari (0)