GINIS TORTA PO RECEPTU NAJDŽELE LOSON Poslastica sa pivom koja mami na dodatno parče

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Savršen spoj čokolade i piva.

ginis torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 ml tamnog piva
  • 250 g putera
  • 75 g kakao praha
  • 400 g šećera
  • 150 ml kisele pavlake
  • 2 jaja
  • 2 kašičice vanile
  • 275 g brašna
  • 2  kašičice sode bikarbone

Za preliv:

  • 300 g krem sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 kašičice gustina
  • 125 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sipajte pivo u šerpu pa dodajte naseckan puter i zagrejte dok se ne otopi. Onda umutite kakao i šećer dok ne dobijete glatku smesu. Zasebno umutite jaja, vanilu i pavlaku pa sipajte u šerpu sa vanilom. Zasebno pomešajte brašno sa sodom bikarbonom pa smesu sipajte u kalup. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Krem sir umutite dok ne postane gladak pa mu dodajte prosejan šećer u prahu sa gustinom i dobro sjedinite. Zatim dodajte pavlaku i penasto umutite smesu. Nanesite krem preko ohlađenog kolača.

 

Komentari (0)

Loading