GINIS TORTA PO RECEPTU NAJDŽELE LOSON Poslastica sa pivom koja mami na dodatno parče
Savršen spoj čokolade i piva.
Potrebno je:
- 250 ml tamnog piva
- 250 g putera
- 75 g kakao praha
- 400 g šećera
- 150 ml kisele pavlake
- 2 jaja
- 2 kašičice vanile
- 275 g brašna
- 2 kašičice sode bikarbone
Za preliv:
- 300 g krem sira
- 150 g šećera u prahu
- 2 kašičice gustina
- 125 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sipajte pivo u šerpu pa dodajte naseckan puter i zagrejte dok se ne otopi. Onda umutite kakao i šećer dok ne dobijete glatku smesu. Zasebno umutite jaja, vanilu i pavlaku pa sipajte u šerpu sa vanilom. Zasebno pomešajte brašno sa sodom bikarbonom pa smesu sipajte u kalup. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Krem sir umutite dok ne postane gladak pa mu dodajte prosejan šećer u prahu sa gustinom i dobro sjedinite. Zatim dodajte pavlaku i penasto umutite smesu. Nanesite krem preko ohlađenog kolača.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)