DAMEN KAPRIC Jeftin kolač koji su sve mame i bake znale da prave, a danas zaboravljen
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 10 kašika brašna
- 6 žumanaca
- 1 prašak za pecivo
- 6 kašika šećera
- 4 kašike mleka
- 200 g masti (250g margarina,putera) ili 10 kašika ulja
Za posipanje i premazivanje:
- 100 g mlevenih ili sitno seckanih oraha (po ukusu)
- 5 kašika džema od kajsija
Za fil:
- 9 kašika šećera
- 6 belanaca
Ovo je priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa dodajte ulje, mleko i brašno, a zatim sve još kratko mutite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno penasto umutite belanca sa šećerom u čvrst šne.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)