DAMEN KAPRIC Jeftin kolač koji su sve mame i bake znale da prave, a danas zaboravljen

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

damen kapric
Shutterstock

Potrebno je:

  • 10 kašika brašna
  • 6 žumanaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike mleka
  • 200 g masti (250g margarina,putera) ili 10 kašika ulja

Za posipanje i premazivanje:

  • 100 g mlevenih ili sitno seckanih oraha (po ukusu)
  • 5 kašika džema od kajsija

Za fil:

  • 9 kašika šećera
  • 6 belanaca

Ovo je priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa dodajte ulje, mleko i brašno, a zatim sve još kratko mutite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno penasto umutite belanca sa šećerom u čvrst šne.

 

Komentari (0)

Loading