MNOGO LAKŠE OD PITE Za ovaj kolač od jabuka su potrebna samo 4 sastojka, poslastica kojoj nema mane

Ana Klikovac

19:01

Slatki kutak 0

Pokrijte i čuvajte kolač u frižideru do tri dana..

Shutterstock
Shutterstock

Ne postoji lakši kolač od ovoh. Samo sipajte konzervirani voćni nadev u podmazan pekač, pospite preko suv miksevi za kolače iz kutije, dodajte komadiće hladnog putera na vrh i pecite. Nije potrebno ni mešati!

Ako vam ova kombinacija zvuči čudno, to je zato što jeste — ali rezultat će vas oduševiti. Kolač je nekako kao voćni koh, sa voćem na dnu i puterastom korom na vrhu. Takođe je sličan po tome što se ne seče na parčiće, već se samo kašikom vadi i jede uz sladoled od vanile!

Ova verzija sa jabukama je izuzetno ukusna (posebno ako se prelije karamel sosom) i neverovatno jednostavna. 

Sastojci:

  • 3/4 šolje (1 ½ štapića) posoljenog putera, isečenog na kriške, plus dodatno za podmazivanje pleha
     
  • 600 grama nadeva za pitu od jabuka
     
  • 1 kašičica začina za pitu od jabuka
     
  • 1 pakovanje žutog miksa za kolač
     
  • Tegla karamel sosa za serviranje (opciono)
     
  • Sladoled od vanile ili šlag za serviranje (opciono)

Priprema:

Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite pleh dimenzija otprilike 23x33 cm puterom.

Sipajte nadev za pitu od jabuka u pripremljeni pleh. Pospite začin za pitu od jabuka preko voća.

Pospite miks za kolač ravnomerno preko nadeva.

Rasporedite kriške putera ravnomerno preko miksa za kolač.

Pecite dok gornji sloj ne postane smeđ i penast, oko 50 minuta do 1 sat.

Po želji, poslužite uz karamel sos i sladoled ili šlag.

Kako čuvati kolač od jabuka?

Pokrijte i čuvajte kolač u frižideru do tri dana. Kada želite da ga podgrejete, možete ga staviti u rernu na oko 175°C na 20 minuta ili u mikrotalasnu na oko 30 sekundi, u zavisnosti od količine koju podgrevate.

 

Bonus video:

@moja.trpeza Kremasti puding sa jagodama Sastojci: 250 ml šlag krema 400 g jagoda 1 puding od jagode 3 kašike šećera 1 pakovanje piškota Jogurt od jagode Mleko (za potapanje piškota) Priprema: 1. Umutite šlag krem, dodajte jogurt od jagode i sve zajedno promešajte. Ostavite u frižider da se ohladi. 2. Jagode operite, iseckajte i kuvajte sa šećerom dok ne omekšaju. Izblendajte ih, dodajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladite. 3. Piškote kratko potopite u mleko. 4. U čaše ili činije slažite red šlaga, red jagoda s pudingom, red piškota, pa ponovite. 5. Dekorišite po želji i uživajte! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #puding #viral_video ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading