MNOGO LAKŠE OD PITE Za ovaj kolač od jabuka su potrebna samo 4 sastojka, poslastica kojoj nema mane
Pokrijte i čuvajte kolač u frižideru do tri dana..
Ne postoji lakši kolač od ovoh. Samo sipajte konzervirani voćni nadev u podmazan pekač, pospite preko suv miksevi za kolače iz kutije, dodajte komadiće hladnog putera na vrh i pecite. Nije potrebno ni mešati!
Ako vam ova kombinacija zvuči čudno, to je zato što jeste — ali rezultat će vas oduševiti. Kolač je nekako kao voćni koh, sa voćem na dnu i puterastom korom na vrhu. Takođe je sličan po tome što se ne seče na parčiće, već se samo kašikom vadi i jede uz sladoled od vanile!
Ova verzija sa jabukama je izuzetno ukusna (posebno ako se prelije karamel sosom) i neverovatno jednostavna.
Sastojci:
- 3/4 šolje (1 ½ štapića) posoljenog putera, isečenog na kriške, plus dodatno za podmazivanje pleha
- 600 grama nadeva za pitu od jabuka
- 1 kašičica začina za pitu od jabuka
- 1 pakovanje žutog miksa za kolač
- Tegla karamel sosa za serviranje (opciono)
- Sladoled od vanile ili šlag za serviranje (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite pleh dimenzija otprilike 23x33 cm puterom.
Sipajte nadev za pitu od jabuka u pripremljeni pleh. Pospite začin za pitu od jabuka preko voća.
Pospite miks za kolač ravnomerno preko nadeva.
Rasporedite kriške putera ravnomerno preko miksa za kolač.
Pecite dok gornji sloj ne postane smeđ i penast, oko 50 minuta do 1 sat.
Po želji, poslužite uz karamel sos i sladoled ili šlag.
Kako čuvati kolač od jabuka?
Pokrijte i čuvajte kolač u frižideru do tri dana. Kada želite da ga podgrejete, možete ga staviti u rernu na oko 175°C na 20 minuta ili u mikrotalasnu na oko 30 sekundi, u zavisnosti od količine koju podgrevate.
Bonus video:
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)