SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA MILUJE NEPCA Zbog njega se krši svaka dijeta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 200 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašike pavlake
Za fil:
- 1,2 kg jabuka
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 sok od limuna
Za karamel glazuru:
- 100 g šećera
- 50 g maslaca
- 100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- šlag po želji
- čokoladne mrvice po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite maslac sa šećerom pa dodajte jaja, vanilin šećer, prašak za pecivo i pavlaku. Polako dodajte brašno i umesite glatko testo. Onda ga podelite na dva dela. Ogulite i izrendajte jabuke pa ih pomešajte sa šećerom, limunovim sokom i cimetom. Onda ih propržite kratko. Zatim razvucite prvi deo testa, stavite fil od jabuka i pokrijte drugim delom testa. Pecite oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite šećer do zlatne boje pa dodajte maslac i mešajte. Onda dodajte slatku pavlaku uz stalno mešanje, sve dok se ne zgusne. Glazurom prelijte prohlađeni kolač. Dekorišite šlagom i čokoladnim mrvicama.
Možda vas zanima:
ŠUMADIJSKI KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A ovako ga domaćice prave decenijama
Priprema je jednostavna, a sočniji sigurno niste jeli.
KOLAČ SA JABUKAMA I PAVLAKOM U isto vreme hrskav i mekan kao duša, pola pleha nestane dok trepnete
Jednostavan i preukusan, pravićete stalno.
KOLAČ KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI Čokoladna kora, fil od banana i preliv od jagoda su moćna kombinacija
Kremasta poslastica bogatog ukusa.
TOPI SE U USTIMA Jednostavan kolač sa jabukama po italijanskom receptu
Preukusan kolač koji će vam se sigurno dopasti.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)