BRAUNI KEKSIĆI MAME I MIRISOM I UKUSOM Savršeni za iznenadne goste

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi.

brauni keksići
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 kašika nesoljenog putera
  • 170 g tamne čokolade 
  • ½ šolje belog šećera
  • ½ šolje svetlo smeđeg šećera 
  • 2 jaja
  • ½ kašičice vanile
  • ⅛ kašičice ekstrakta kafe 
  • ¾ šolje glatkog brašna
  • ¼ šolje kakaa u prahu
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • ¼ kašičice soli

Priprema:

U posudu za mikrotalasnu stavite šećer, neslani puter i mrvice tamne čokolade. Zagrejte dok se čokolada potpuno ne otopi, pa ostavite da se ohladi. Pomešajte pola šolje kristal šećera, ½ šolje svetlo smeđeg šećera, 2 velika jaja, ½ kašičice ekstrakta vanile i ⅛ kašičice ekstrakta kafe. Mešajte oko 5 minuta ručnim mikserom dok ne dobijete svetlu smesu. Dodajte otopljenu smesu putera i čokolade pa ostavite sa strane. U jednoj posudi pomešajte ¾ šolje univerzalnog brašna, ¼ šolje nezaslađenog kakao praha, ½ kašičice praška za pecivo i ¼ kašičice soli.  Smesu brašna umešajte u smesu pa ohladite 20 minuta. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Oblikujte kuglice od testa pa ređajte na pleh obložen pek papirom, sa razmakom između. Pecite 14 do 16 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite kolačiće na plehovima 2-3 minuta pre nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. 

Komentari (0)

Loading