BRAUNI KEKSIĆI MAME I MIRISOM I UKUSOM Savršeni za iznenadne goste
Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi.
Potrebno je:
- 6 kašika nesoljenog putera
- 170 g tamne čokolade
- ½ šolje belog šećera
- ½ šolje svetlo smeđeg šećera
- 2 jaja
- ½ kašičice vanile
- ⅛ kašičice ekstrakta kafe
- ¾ šolje glatkog brašna
- ¼ šolje kakaa u prahu
- ½ kašičice praška za pecivo
- ¼ kašičice soli
Priprema:
U posudu za mikrotalasnu stavite šećer, neslani puter i mrvice tamne čokolade. Zagrejte dok se čokolada potpuno ne otopi, pa ostavite da se ohladi. Pomešajte pola šolje kristal šećera, ½ šolje svetlo smeđeg šećera, 2 velika jaja, ½ kašičice ekstrakta vanile i ⅛ kašičice ekstrakta kafe. Mešajte oko 5 minuta ručnim mikserom dok ne dobijete svetlu smesu. Dodajte otopljenu smesu putera i čokolade pa ostavite sa strane. U jednoj posudi pomešajte ¾ šolje univerzalnog brašna, ¼ šolje nezaslađenog kakao praha, ½ kašičice praška za pecivo i ¼ kašičice soli. Smesu brašna umešajte u smesu pa ohladite 20 minuta. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Oblikujte kuglice od testa pa ređajte na pleh obložen pek papirom, sa razmakom između. Pecite 14 do 16 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite kolačiće na plehovima 2-3 minuta pre nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Možda vas zanima:
BRAUNI SA LEŠNIK KREMOM Za prave slatkoljupce i one izbirljive, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i sočan, i dupla mera će biti ništa.
BRAUNI Donosimo vam originalni američki recept za slatkiš koji uspeva svima
Pola pleha nestane dok trepnete.
BLONDI Savršen za početnike, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Sočan i jednostavan za pripremu.
ČOKOLADNI BRAUNI SA BANANOM Treba vam samo 2 sastojka, sve se pomeša i peče, a ispadne vrhunski desert!
Pravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)