MEDENA SRCA SA KAFOM I RUMOM Posni kolačići koji mame i mirisom i ukusom

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

posna medena srca
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g meda
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 300 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 100 g mlevenih oraha
  • 125 g šećera
  • 100 g marcipana
  • 2 kašike ruma
  • prstohvat kardamoma
  • kašika espreso kafe
  • 300 g posne čokolade
  • šarena šećerna srca za ukrašavanje

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zagrejte šećer i med na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Onda skinite sa ringle i ostavite da se prohladi. Zasebno pomešajte prosejano brašno, mlevene lešnike i orahe, prstohvat kardamoma i komade marcipana. U jednoj posudi razmutite prašak za pecivo sa 2 kašike vode, espreso kafu sa rumom i zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna. Zatim, umesite glatko testo, umotajte folijom i prekrijte krpom, pa ostavite sat vremena da naraste. Razvaljajte oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Napravite srca modlom pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite čokoladu na pari pa time prelijte prohlađene kolačiće.

 

 

 

Komentari (0)

Loading