PUPINOVA VOĆNA PITA RAZBIJA UKUSOM On je poslednju paru dao na ovaj slatkiš

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Sočna i mirisna, nema joj ravne.

pita sa šljivama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 125 g margarina
  • 250 g šećera
  • 2 jaja (jedno celo i jedno žumance)
  • 2 dl mleka
  • prašak za pecivo
  • kašičica sode bikarbone

Fil:

  • 700 g šljiva
  • 200 g višanja
  • 250 g šećera
  • 100 g badema
  • polovina kašičice vanilinog šećera

Dekoracija:

  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite šljive pa im izvadite koštice. U jednoj posudi pomešajte brašno i margarin dok ne dobijete rastresitu smesu. Zatim dodajte 250 g šećera, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, i dobro promešjte. Onda dodajte jaje, žumance i mleko i mesite dok ne dobijete kompaktno testo. Podelite testo na 2 dela pa oklagijom razvucite prvu koru. Prebacite u pleh obložen pek papirom pa preko kore rasporedite voće. Pospite krupno mlevenim bademima i ostatkom šećera. Zatim prekrijte drugom korom. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading