NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema

Ivana Pavlović

08:40

Slatki kutak 0

Podseća na palačinke, a

kajzeršmarn
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 90 g brašna
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 30 g šećera
  • 20 g maslaca
  • 1 prstohvat soli

Za prženje:

  • 40 g maslaca
  • 1 kašika šećera

Za posipanje:

  • po potrebi prah šećer

Priprema:

Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite balanca sa malo soli u čvrst šne. Zasebno, otopljeni maslac sjedinite sa žumancima umućenim sa šećerom.  Sipajte brašno i mleko i umutite, pa dodajte umućena belanca. Sjedinite dobro pa pržite u tiganju sa zagrejanim maslacem, na srednjoj temperaturi. Onda secite na komade i okrećite da se zapeče i druga strana.  Zatim, dodajte još malo maslaca, pospite šećerom i uz pomoć dve viljuške kidajte komade. Pecite desert još nekoliko minuta uz mešanje. Pospite prah šećerom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading