MIGELITOS KOLAČIĆI ZA IZNENADNE GOSTE Krem od vanile se topi u ustima

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Savršeno idu uz šoljicu kafe.

migelitos kolačići
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g lisnatog testa
  • brašno za razvlačenje
  • šećer u prahu za posipanje


Za krem:

  • 600 ml svežeg mleka
  • 180 g šećera
  • 10 g vanile
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  •  4 žumanca
  • 1 štapić cimeta
  • rendana kora jednog limuna

Priprema:

Koristite jaja sobne temperature. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte lisnato testo na tanku koru. Od nje isecite kvadrate veličine oko 4 x 4 cm. Onda ih rasporedite na pleh obložen pek papirom, uz malo rastojanje između. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, sa uključenim ventilatorom. Mleko zagrejte sa šećerom, dok se ne otopi. Zasebno sjedinite žumanca i skrob sa malo hladne vode. Dobro umutite pa dolijte malo toplog mleka. Zatim celu smesu sipajte u mleko sa šećerom i kuvajte sve dok se ne zgusne, na umerenoj vatri. Gotov krem skinite sa vatre. Onda umešajte cimet i vanilu pa izrendajte koru limuna. Promešajte sve pa pustite da se hladi, uz često mešanje. Ohlađene kvadrate presecite na pola. Krem kašikom nanesite na doni deo i preklopite gornjim.Na kraju kolačiće pospite šećerom u prahu.  

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading