POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu

Ivana Pavlović

13:30

Slatki kutak 0

Sočan desert gotov očas posla.

posni kolač sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 g mlevenog maka
  • 5 rendanih jabuka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • pola šolje šećera
  • 1 šolja ulja

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml biljne pavlake
  • 5 kašika džema po želji

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite i narendajte jabuke. Onda ih ocedite i stavite u posudu. Dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač premažite džemom. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa skinite sa šporeta. Umešajte čokoladu i mešajte, sve dok se ne otopi. Glazurom prelijte kolač pa ostavite da se stegne. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading