ŠEKERPARE PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Podećaju na medenjake, a gotove dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Savršeno idu uz čaj ili kafu.

šekerpare
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • jedno celo jaje i jedno belance (žumance ostavite za premazivanje)
  • 100 grama putera
  • tri do četiri kašike šećera
  • jedan vanilin šećer
  • limunova kora
  • pola praška za pecivo
  • dve šolje brašna 

Za preliv:

  • tri pune šolje šećera 
  • tri pune šolje vode
  • ceo limun isečen na krugove

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećere, limunovu koru, brašno i pola praška za pecivo. Umesite glatko i mekano testo. Uzimajte po malo pa ih oblikujte, lagano pritisnite i ređajte u pleh. Potom ih premažite žumancetom ostavljenim sa strane. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zagrejte vodu, šećer i limun da dobijete sirup. Preko vrućih kolača prelijte vreo sirup. Ostavite tako bar pola sata, da kolači upiju sirup.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading