KREMASTI KOLAČ SA MALINAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE I dupla mera je malo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 300 g malina
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 3 kašike ulja
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- kesica želatina
- 200 g kisele pavlake
Za dekoraciju:
- 200 g bele čokolade
- kašičica maslaca
- malo mlevenih badema ili oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa uljem i šećerom pa dodajte brašno. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim je presecite na 3 dela. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte otopljeni želatin i kiselu pavlaku. Time nafilujte kolač pa između pospite malinama. Onda ostavite da se kolač dobro stegne pa ga secite na kocke. Prelijte svaku čokoladnom glazurom pa dekorišite mlevenim bademima.
Možda vas zanima:
MAČA KOLAČ SE TOPI U USTIMA Ovakvog nema ni u najboljoj poslastičarnici
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
VANILA KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema paljenja rerne, a bolji od svake torte
Kremast i lagan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ SA MALINAMA Fenomenalni starinski desert koji svi vole, a miriše na nedelju
Izdašan desert popraviće vam dan u trenu, a uspeće i potpunim početnicima u kuhinji.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)