MRAMORNI KOLAČ SA CIMETOM SE TOPI U USTIMA A gotov dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Sočan i mekan kao duša, pravićete stalno.

mramorni kolač sa cimetom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 200 g putera, omekšalog
  • 4 jaja
  • 50 ml mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašičice kakaoa
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °C i podmažite pleh puterom. Umutite jaja sa šećerom, dodajte puter i mleko. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, solju i cimetom, pa dodajte u smesu sa jajima. Polovinu smese ostavite u drugoj činiji i dodajte kakao. U pleh naizmenično sipajte svetlu i tamnu smesu, pa viljuškom napravite mramorni uzorak. Pecite 40–45 minuta dok kolač ne dobije zlatnu boju.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading