KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
Sočan biskvit, dva kremasta fila i slojevi keksa čine kombinaciju kojoj je teško odoleti. Svaki zalogaj donosi savršen spoj čokolade, vanile i hrskavosti, baš kao što i ime obećava. Idealno za svečane prilike, ali i dane kada želite nešto neodoljivo ukusno, brzo i bogato.
TROSTRUKI UŽITAK KOLAČ
Sastojci:
Fil:
700 ml mleka
250 g maslaca
150 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
6 žumanaca
2 kese pudinga od vanile
Biskvit:
6 belanaca
150 g šećera
100 g seckanih oraha
3 kašike brašna
2 kašike mlevenog keksa
½ praška za pecivo
Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
I još:
200 g pti ber keksa
100 ml mleka za umakanje keksa
Priprema:
Fil: Žumanca i šećer penasto izmiksajte. Dodajte puding od vanile i 100 ml mleka. Sjedinite da nema grudvica. Preostalo mleko stavite da se kuva i kad provri umešajte smesu od žumanaca. Kuvajte na tihoj vatri uz mešanje dok se ne zgusne. Vruć fil pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Izmiksajte, dodajte iseckan maslac sobne temperature i sjedinite mikserom. Podelite na 2 jednaka dela. U jedan stavite istopljenu prohlađenu čokoladu.
Biskvit: Umutite belanca. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte orahe, mleveni keks i brašno pomešano s praškom za pecivo te lagano sjedinite kašikom. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20–25 minuta.
Na biskvit namažite žuti fil, preko njega poređajte keks umpčen u mleko, zatim čokoladni fil, opet keks. Prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
Komentari (0)