DOMAĆE KIFLICE SA PIVOM BOLJE NEGO IZ PEKARE Biće sveže i prekosutra, a uspevaju svima

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Savršeno idu uz čaj ili kafu.

kiflice sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g namensko brašno
  • 4 dcl suncokretovog ulja
  • 2 dcl piva
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 400 g šećera
  • 2 dcl vode
  • 400 g oraha
  • par kapi ekstrakta vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte ulje i pivo i zamesite testo. Onda uvijte u providnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Vodu, šećer i par kapi vanilinog ekstrakta skuvajte na tihoj vatri 10 minuta nakon vrenja, pa pustite da se ohladi. Zatim testo izvadite iz frižidera pa uzimajte male komadiće i oblikujte kiflice. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pecite kiflice oko 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim ih izvadite i stavljajte u sirup, pa u orahe. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading