BANINI KEKSIĆI ZA PRAVE SLADOKUSCE Vole ih svi od 7 do 107 godina
Zamiriše cela kuća dok se peku.
Potrebno je:
- 2 cela jajeta
- 2 čaše ulja
- 2 čaše šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 5 čaša brašna
- džem po ukusu
- šećer u prahu za posipanje kolačića
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte ulje i šećere. Mešajte dobrodok se ne otopi, pa postepeno dodajte brašno. Zamesite glatko testo pa ga razvijte oklagijom na debljinu jednog prsta. Čašicom vadite krugove pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. U svakom prstom napravite udubljenje ša u rupu dodajte kašičicu džema. Pecite kolačiće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Gotove keksiće na kraju pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
HALONGROTOR Očaravajući švedski kolačići sa džemom, u pravoj eksploziji ukusa
Idealni za slavsku trpezu, ali i lepo druženje sa prijateljima.
BANINI KEKSIĆI ZA PRAVE SLADOKUSCE Vole ih svi od 7 do 107 godina
Zamiriše cela kuća dok se peku.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE VANILICE Biće iste kao one bakine
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)