Potrebno je:
200 g brašna
125 g šećera
1 jaje
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice cimeta
2 kašike kakaoa
125 g mlevenih badema
150 g putera
2 kašike prezli
1 kašika rastopljenog putera
navrh noža soli
100 g marmelade od ribizli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte sve suve sastojke, jaje i hladan puter. Umesite glatko testo, zavijte ga u foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U pleh obložen pek-papirom rasporedite dve trećine testa na dno i stranice kalupa. Zatim ga izbockajte viljuškom i premažite marmeladom. Razvucite preostalu trećinu testa, pa isecite na trake i po površini torte napravite mrežu. Testo premažite žumancetom. Pecite tortu oko 50 minuta, prvo na 200 stepeni, pa na 180.
Komentari (0)