Potrebno je:

200 g brašna

125 g šećera

1 jaje

1/2 kašičice praška za pecivo

1/2 kašičice cimeta

2 kašike kakaoa

125 g mlevenih badema

150 g putera

2 kašike prezli

1 kašika rastopljenog putera

navrh noža soli

100 g marmelade od ribizli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte sve suve sastojke, jaje i hladan puter. Umesite glatko testo, zavijte ga u foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U pleh obložen pek-papirom rasporedite dve trećine testa na dno i stranice kalupa. Zatim ga izbockajte viljuškom i premažite marmeladom. Razvucite preostalu trećinu testa, pa isecite na trake i po površini torte napravite mrežu. Testo premažite žumancetom. Pecite tortu oko 50 minuta, prvo na 200 stepeni, pa na 180.