Minjoni s čokoladom i mandarinama
Slatkiši s pistaćima su sjajna kombinacija slatkog i slanog.
Minjoni s čokoladom i mandarinama
Za testo:
150 g omekšalog putera
80 g šećera u prahu
3-4 kapi arome vanile
1 prstohvat soli
220 g brašna
Za nadev:
100 g čokolade za kuvanje
150 g mlečne čokolade
1 kašika putera
50 g naseckanih pistaća
150 g kandirane mandarine
Priprema:
Umutite šećer u prahu i aromu vanile uz dodatak malo soli pa s brašnom umesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine 5 mm. Premestite ga na pleh obložen pek-papirom i pecite 12 minuta na 220 stepeni. Izvadite ga i pustite da se ohladi. Mlečnu čokoladu i čokoladu za kuvanje rastopite na pari sa kašikom putera. U otopljenu čokoladu dodajte pistaće i kandirane mandarine. Razmažite po testu i ukrasite seckanim pistaćima.
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Sitni kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, naprave se brzo, a pojedu još brže
Slatki zalogajčići osvajaju od prvog zalogaja, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
DOMAĆI RATLUK OD LEŠNIKA Savršeno ide sa šoljicom kafe, za prave sladokusce
Fenomenalan slatkiš pogodan i za svečene prilike i slavsku trpezu.
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
Komentari (0)