Minjoni s čokoladom i mandarinama
Slatkiši s pistaćima su sjajna kombinacija slatkog i slanog.
Minjoni s čokoladom i mandarinama
Za testo:
150 g omekšalog putera
80 g šećera u prahu
3-4 kapi arome vanile
1 prstohvat soli
220 g brašna
Za nadev:
100 g čokolade za kuvanje
150 g mlečne čokolade
1 kašika putera
50 g naseckanih pistaća
150 g kandirane mandarine
Priprema:
Umutite šećer u prahu i aromu vanile uz dodatak malo soli pa s brašnom umesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine 5 mm. Premestite ga na pleh obložen pek-papirom i pecite 12 minuta na 220 stepeni. Izvadite ga i pustite da se ohladi. Mlečnu čokoladu i čokoladu za kuvanje rastopite na pari sa kašikom putera. U otopljenu čokoladu dodajte pistaće i kandirane mandarine. Razmažite po testu i ukrasite seckanim pistaćima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)