Minjoni s čokoladom i mandarinama uz dodatak pistaća
Slatkiši s pistaćima su sjajna kombinacija slatkog i slanog.
Minjoni s čokoladom i mandarinama
Za testo:
150 g omekšalog putera
80 g šećera u prahu
3-4 kapi arome vanile
1 prstohvat soli
220 g brašna
Za nadev:
100 g čokolade za kuvanje
150 g mlečne čokolade
1 kašika putera
50 g naseckanih pistaća
150 g kandirane mandarine
Priprema:
Umutite šećer u prahu i aromu vanile uz dodatak malo soli pa s brašnom umesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine 5 mm. Premestite ga na pleh obložen pek-papirom i pecite 12 minuta na 220 stepeni. Izvadite ga i pustite da se ohladi. Mlečnu čokoladu i čokoladu za kuvanje rastopite na pari sa kašikom putera. U otopljenu čokoladu dodajte pistaće i kandirane mandarine. Razmažite po testu i ukrasite seckanim pistaćima.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo posle koga nećete morati da ručate, za najbolju slavsku trpezu
Rapsodija ukusa koja se lako pravi, a držaće vas dugo sitim.
ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče
Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.
LJUTA KRILCA ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u fenomenalnom obroku.
NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića
Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!
KREMASTI KOLAČI ZA SVE PRILIKE Sočni i mekani, ovakve do sada niste jeli
Tiramisu, princes krofne ili Bledska krempita, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Komentari (0)