Minjoni s čokoladom i mandarinama uz dodatak pistaća

alo.rs/I. V.

19:38

Sezonski recepti 0

Slatkiši s pistaćima su sjajna kombinacija slatkog i slanog.

Minjoni s čokoladom i mandarinama uz dodatak pistaća
Schutterstock

 

Minjoni s čokoladom i mandarinama

Za testo:

150 g omekšalog putera

80 g šećera u prahu

3-4 kapi arome vanile

1 prstohvat soli

220 g brašna

Za nadev:

100 g čokolade za kuvanje

150 g mlečne čokolade

1 kašika putera

50 g naseckanih pistaća

150 g kandirane mandarine

Priprema:

Umutite šećer u prahu i aromu vanile uz dodatak malo soli pa s brašnom umesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine 5 mm. Premestite ga na pleh obložen pek-papirom i pecite 12 minuta na 220 stepeni. Izvadite ga i pustite da se ohladi. Mlečnu čokoladu i čokoladu za kuvanje rastopite na pari sa kašikom putera. U otopljenu čokoladu dodajte pistaće i kandirane mandarine. Razmažite po testu i ukrasite seckanim pistaćima.

šomloi galuška

ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče

17:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.

piletina u sosu od šampinjona

NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića

13:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!

Komentari (0)

Loading