Minjoni s čokoladom i mandarinama uz dodatak pistaća
Slatkiši s pistaćima su sjajna kombinacija slatkog i slanog.
Minjoni s čokoladom i mandarinama
Za testo:
150 g omekšalog putera
80 g šećera u prahu
3-4 kapi arome vanile
1 prstohvat soli
220 g brašna
Za nadev:
100 g čokolade za kuvanje
150 g mlečne čokolade
1 kašika putera
50 g naseckanih pistaća
150 g kandirane mandarine
Priprema:
Umutite šećer u prahu i aromu vanile uz dodatak malo soli pa s brašnom umesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine 5 mm. Premestite ga na pleh obložen pek-papirom i pecite 12 minuta na 220 stepeni. Izvadite ga i pustite da se ohladi. Mlečnu čokoladu i čokoladu za kuvanje rastopite na pari sa kašikom putera. U otopljenu čokoladu dodajte pistaće i kandirane mandarine. Razmažite po testu i ukrasite seckanim pistaćima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)