NEODOLJIVI FRANCUSKI SLATKIŠ Osvežavajući tart od limuna sa puslicom
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač
Limun puslica tart
Sastojci:
Za koru:
250 g brašna
125 g putera
1 kašika šećera
1 kašičica narendane kore limuna
Za fil:
150 g šećera
125 g putera
100 ml limunovog soka
5 žumanaca
2 belanca
Za puslice:
100 g šećera u prahu
3 belanca
1 kašičica gustina
2 kašike vode
Foto: Shutterstock
Priprema:
Kora: Pomešajte brašno, šećer i koru limuna, dodajte puter i umesite testo. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider najmanje pola sata. Rastanjite ga oklagijom i utisnite u podmazan kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Fil: Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte sok od limuna i puter sobne temperature, pa kuvajte na pari dok se fil ne zgusne. Mešajte neprestano. U ohlađen fil dodajte umućen sneg od belanaca i šećera. Izmešajte, sipajte preko polupečene kore, vratite u rernu i pecite pet minuta.
Puslica: Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite da se istopi. Dodajte gustin razmućen u vodi. Sjedinite i sipajte preko fila praveći puslice kesom za dekoraciju. Vratite u rernu i pecite 10 minuta, odnosno dok puslice ne dobiju žućkastosmeđu boju.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)