NEODOLJIVI FRANCUSKI SLATKIŠ Osvežavajući tart od limuna sa puslicom
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač
Limun puslica tart
Sastojci:
Za koru:
250 g brašna
125 g putera
1 kašika šećera
1 kašičica narendane kore limuna
Za fil:
150 g šećera
125 g putera
100 ml limunovog soka
5 žumanaca
2 belanca
Za puslice:
100 g šećera u prahu
3 belanca
1 kašičica gustina
2 kašike vode
Foto: Shutterstock
Priprema:
Kora: Pomešajte brašno, šećer i koru limuna, dodajte puter i umesite testo. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider najmanje pola sata. Rastanjite ga oklagijom i utisnite u podmazan kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Fil: Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte sok od limuna i puter sobne temperature, pa kuvajte na pari dok se fil ne zgusne. Mešajte neprestano. U ohlađen fil dodajte umućen sneg od belanaca i šećera. Izmešajte, sipajte preko polupečene kore, vratite u rernu i pecite pet minuta.
Puslica: Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite da se istopi. Dodajte gustin razmućen u vodi. Sjedinite i sipajte preko fila praveći puslice kesom za dekoraciju. Vratite u rernu i pecite 10 minuta, odnosno dok puslice ne dobiju žućkastosmeđu boju.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)