NEODOLJIVI FRANCUSKI SLATKIŠ Osvežavajući tart od limuna sa puslicom

Trpeza/ V.V.

17:45

Slatki kutak 0

Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač

NEODOLJIVI FRANCUSKI SLATKIŠ Osvežavajući tart od limuna sa puslicom
Foto: Shutterstock

Limun puslica tart

Sastojci:

Za koru:

250 g brašna

125 g putera

1 kašika šećera

1 kašičica narendane kore limuna

Za fil:

150 g šećera

125 g putera

100 ml limunovog soka

5 žumanaca

2 belanca

Za puslice:

100 g šećera u prahu

3 belanca

1 kašičica gustina

2 kašike vode

NEODOLJIVI FRANCUSKI SLATKIŠ Osvežavajući tart od limuna sa puslicom Foto: Shutterstock
 

Priprema:

Kora: Pomešajte brašno, šećer i koru limuna, dodajte puter i umesite testo. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider najmanje pola sata. Rastanjite ga oklagijom i utisnite  u podmazan kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Fil: Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte sok od limuna i puter sobne temperature, pa kuvajte na pari dok se fil ne zgusne. Mešajte neprestano. U ohlađen fil dodajte umućen sneg od belanaca i šećera. Izmešajte, sipajte preko polupečene kore, vratite u rernu i pecite pet minuta.

Puslica: Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite da se istopi. Dodajte gustin razmućen u vodi. Sjedinite i sipajte preko fila praveći puslice kesom za dekoraciju. Vratite u rernu i pecite 10 minuta, odnosno dok puslice ne dobiju žućkastosmeđu boju.

 

Komentari (0)

Loading