NEODOLJIVI FRANCUSKI SLATKIŠ Osvežavajući tart od limuna sa puslicom
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač
Limun puslica tart
Sastojci:
Za koru:
250 g brašna
125 g putera
1 kašika šećera
1 kašičica narendane kore limuna
Za fil:
150 g šećera
125 g putera
100 ml limunovog soka
5 žumanaca
2 belanca
Za puslice:
100 g šećera u prahu
3 belanca
1 kašičica gustina
2 kašike vode
Priprema:
Kora: Pomešajte brašno, šećer i koru limuna, dodajte puter i umesite testo. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider najmanje pola sata. Rastanjite ga oklagijom i utisnite u podmazan kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Fil: Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte sok od limuna i puter sobne temperature, pa kuvajte na pari dok se fil ne zgusne. Mešajte neprestano. U ohlađen fil dodajte umućen sneg od belanaca i šećera. Izmešajte, sipajte preko polupečene kore, vratite u rernu i pecite pet minuta.
Puslica: Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite da se istopi. Dodajte gustin razmućen u vodi. Sjedinite i sipajte preko fila praveći puslice kesom za dekoraciju. Vratite u rernu i pecite 10 minuta, odnosno dok puslice ne dobiju žućkastosmeđu boju.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)