ČUPAVCIMA NIKO NE MOŽE DA ODOLI! Recept bez jaja i mleka, a kolač savršen
Kolači za sve prilike.
Kokos kocke
Sastojci:
400 g brašna
200 g šećera
100 ml ulja
240 ml vode
1 prašak za pecivo
Fil:
250 g margarina
200 g šećera
150 g čokolade za kuvanje
3 kašike kakaoa
130 ml vode
200 g kokosa
Shutterstock
Priprema:
Biskvit: U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodajte ulje, izmešajte, pa sipajte vodu i sjedinite da ne bude grudvica. Pokrijte krpom i ostavite da stoji dok se ne zagreje rerna na 200 stepeni. Sipajte u podmazan pleh i pecite oko pola sata na temperaturi 180 stepeni (smanjite čim stavite smesu). Ohlađen biskvit isecite na kocke.
Fil: Stavite vodu i šećer da provre, pa dodajte margarin, čokoladu i kakao. Mešajte dok se sve ne sjedini. Kocke umačite u prohlađen fil, pa u kokos sa svih strana.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)