NEPREVAZIĐENA OMILJENA BAKLAVA Fil od oraha i maka će vas oduševiti!
Baklava na drugačiji način.
Rolovana baklava
Sastojci:
500 g kora za pitu
200 ml ulja
Za sirup:
500 ml vode
500 g šećera
2 vanilin šećera
Sok od 1 pomorandže
Za fil:
300 g mlevenog maka
150 g mlevenih oraha
200 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Sirup: Kuvajte na tihoj vatri vodu, šećer, vanilin šećer i sok od pomorandže oko 15 minuta da se malo zgusne. Fil: Pomešajte mak, orahe, šećer, prašak za pecivo. Uzmite jednu koru, premažite uljem, stavite drugu koru i nju premažite uljem, pa 2 cm od ivice kore stavite pet kašika fila po dužini kore i urolajte. Uradite isto sa ostatkom kora i fila. Rolnice ređajte u podmazan pleh jednu do druge. Isecite ih na parčiće željene dužine, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)