NEPREVAZIĐENA OMILJENA BAKLAVA Fil od oraha i maka će vas oduševiti!

Trpeza/ V.V.

18:39

Slatki kutak 0

Baklava na drugačiji način.

NEPREVAZIĐENA OMILJENA BAKLAVA Fil od oraha i maka će vas oduševiti!
Shutterstock

Rolovana baklava

Sastojci:

500 g kora za pitu

200 ml ulja

Za sirup:

500 ml vode

500 g šećera

2 vanilin šećera

Sok od 1 pomorandže

Za fil:

300 g mlevenog maka

150 g mlevenih oraha

200 g šećera

1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Sirup: Kuvajte na tihoj vatri vodu, šećer, vanilin šećer i sok od pomorandže oko 15 minuta da se malo zgusne. Fil: Pomešajte mak, orahe, šećer, prašak za pecivo. Uzmite jednu koru, premažite uljem, stavite drugu koru i nju premažite uljem, pa 2 cm od ivice kore stavite pet kašika fila po dužini kore i urolajte. Uradite isto sa ostatkom kora i fila. Rolnice ređajte u podmazan pleh jednu do druge. Isecite ih na parčiće željene dužine, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.

 

Komentari (0)

Loading