NEPREVAZIĐENA OMILJENA BAKLAVA Fil od oraha i maka će vas oduševiti!
Baklava na drugačiji način.

Rolovana baklava
Sastojci:
500 g kora za pitu
200 ml ulja
Za sirup:
500 ml vode
500 g šećera
2 vanilin šećera
Sok od 1 pomorandže
Za fil:
300 g mlevenog maka
150 g mlevenih oraha
200 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Sirup: Kuvajte na tihoj vatri vodu, šećer, vanilin šećer i sok od pomorandže oko 15 minuta da se malo zgusne. Fil: Pomešajte mak, orahe, šećer, prašak za pecivo. Uzmite jednu koru, premažite uljem, stavite drugu koru i nju premažite uljem, pa 2 cm od ivice kore stavite pet kašika fila po dužini kore i urolajte. Uradite isto sa ostatkom kora i fila. Rolnice ređajte u podmazan pleh jednu do druge. Isecite ih na parčiće željene dužine, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.

PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.

POSNO MEDENO SRCE Jednostavan kolač skupog ukusa, za sve prilike
Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.

POSNA BANANA TORTA Očaravajuća voćna poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Slatka i ukusna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

KOLAČ SA MEDOM Sočan i ukusan, a pravi se brzo i lako
Jednostavne pripreme i skupog ukusa.

ČUPAVCI SA BELOM ČOKOLADOM Klasik koji ne izlazi iz mode, u još slađem spoju
Mirišu na more, a savršeni i slatki.
Komentari (0)