ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Kremast italijanski desert koji obožavaju u celom svetu!
U prevodu “tiramisu” znači “oraspoloži me”... Pa navalite!
Tiramisu
Sastojci:
300 g piškota
500 g maskarpone sira
4 jaja
100 g šećera
300 ml nes kafe
2 kašike ruma
Kakao za posipanje
Priprema:
Napravite nes kafu i dodajte rum. Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj poudi umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte maskarpone sir. Mutite da se dobije ujednačena smesa, pa dodajte belanca. Izmešajte varjačom da smesa bude kremasta. Umačite piškote u kafu, poređajte na dno posude i premažite polovinom fila. Preko stavite opet piškote umočene u kafu i premažite ostatkom fila. Pospite kakaom tako da se ne vidi beli fil i ostavite da stoji 3 sata u frižideru.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE VANILICE OD SAMO 3 SASTOJKA Svi ih vole, a tope se ustima
Prave se brzo i lako a pojedu se u jednom zalogaju, zato najbolje stavite duplu meru.
NEODOLJIVI SLADOLED POSAN NA VODI Mak mu daje posebnu draž, otopićete se od miline
Pravi se brzo i lako, od samo 3 sastojaka, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)