
TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Ponedeljak, 31. mar 2025.
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Neodoljiv kolač u sočnom spoju sa kafom i pistaćima.
Sočan i sladak, prste da poližete.
Sočan i sladak, prste da poližete.
Sladak i drugačiji, uzećete parče više.
Kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj u čaši ćete obožavati.
Fenomenalni desert sa piškotama i bananama najbolje se slaže sa šoljicom kafe.
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.
Neodoljiva poslastica za sve prilike...
Pohvaliće ga i vrsni poznavaoci "slatkog programa".
Napravi se lako, a pojede još brže.
Slatkiš bez premca, po receptu bez mane.
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".