SVI SU ODLEPILI ZA PEČENIM ČIZKEJKOM! Probajte čuveni kolač od sira na drugačiji način
Prava zimska poslastica.
Pečeni čizkejk
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
100 g putera
Za krem:
125 g otopljenog putera
250 g šećera
4 jaja
50 g brašna
1 kesica pudinga od vanile
1 kg krem sira
3 kašike mleka
Priprema:
Odvojiti žumance od belanca. Od belanca i ostalih sastojaka napraviti sipkavo testo. Okrugli kalup za tortu podmazati i rasporediti testo kao koru, a krajeve malo podignuti uz ivicu kalupa. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Otopljeni puter, puding u prahu, brašno, jaja i šećer umutiti. Dodati sir i mleko. Sipati preko kore. Premazati umućenim žumancetom koje je ostalo. Peći 60-70 minuta. Otvoriti vrata rerne i ostaviti da se tako kolač ohladi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)