SVI SU ODLEPILI ZA PEČENIM ČIZKEJKOM! Probajte čuveni kolač od sira na drugačiji način
Prava zimska poslastica.
Pečeni čizkejk
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
100 g putera
Za krem:
125 g otopljenog putera
250 g šećera
4 jaja
50 g brašna
1 kesica pudinga od vanile
1 kg krem sira
3 kašike mleka
Priprema:
Odvojiti žumance od belanca. Od belanca i ostalih sastojaka napraviti sipkavo testo. Okrugli kalup za tortu podmazati i rasporediti testo kao koru, a krajeve malo podignuti uz ivicu kalupa. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Otopljeni puter, puding u prahu, brašno, jaja i šećer umutiti. Dodati sir i mleko. Sipati preko kore. Premazati umućenim žumancetom koje je ostalo. Peći 60-70 minuta. Otvoriti vrata rerne i ostaviti da se tako kolač ohladi.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
Komentari (0)