POTPUNO DRUGAČIJI Pečeni čizkejk za sve one koji ne vole kolače koji se ne peku
Kremasta i veoma ukusna poslastica.
Sastojci:
4 jaja
1 šolja šećera
500 g krem sira „Ela“
400 ml slatke pavlake
1 vanilin šećer
2 kašike brašna
kora od 1 limuna
Priprema:
Mutite krem sir i šećer 5 minuta. Uz mućenje dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte pavlaku i promešajte, a zatim vanilin šećer. Dodajte brašno i sjedinite u ujednačenu smesu. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje tako da i ivice budu obložene. Namažite papir margarinom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Kolač treba da dobije braon koricu. Isključite rernu i ostavite čizkejk da stoji unutra još 50 minuta uz poluotvorena vrata. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne. Služite uz sveže voće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju
MOĆAN I SOČAN SLATKIŠ Čokoladni kolač sa bananama i jagodama
Bogatstvo ukusa u kombinaciji fila od banane, kore od čokolade i preliva od jagoda.
SAVRŠEN SLATKIŠ Čokoladne kocke sa sočnom korom i filom koji se topi u ustima
Kolač koji se jednostavno sprema, a svima se dopada.
PROSTO NEDOLJIV! Napravite kolač s jabukama na malo drugačiji način
Umesto klasične pite na koju ste navikli probajte ovaj kolač.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)