POTPUNO DRUGAČIJI Pečeni čizkejk za sve one koji ne vole kolače koji se ne peku
Kremasta i veoma ukusna poslastica.
![POTPUNO DRUGAČIJI Pečeni čizkejk za sve one koji ne vole kolače koji se ne peku](/data/images/2023-05-16/54784_peceni-cizkejk-shutterstock-206266342_f.jpg?timestamp=1684188000)
Sastojci:
4 jaja
1 šolja šećera
500 g krem sira „Ela“
400 ml slatke pavlake
1 vanilin šećer
2 kašike brašna
kora od 1 limuna
Priprema:
Mutite krem sir i šećer 5 minuta. Uz mućenje dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte pavlaku i promešajte, a zatim vanilin šećer. Dodajte brašno i sjedinite u ujednačenu smesu. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje tako da i ivice budu obložene. Namažite papir margarinom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Kolač treba da dobije braon koricu. Isključite rernu i ostavite čizkejk da stoji unutra još 50 minuta uz poluotvorena vrata. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne. Služite uz sveže voće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa](/data/images/2023-04-28/53099_screenshot-5_f.jpg)
ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju
![MOĆAN I SOČAN SLATKIŠ Čokoladni kolač sa bananama i jagodama](/data/images/2023-03-30/50033_kolac-shutterstock-2188107917_f.jpg)
MOĆAN I SOČAN SLATKIŠ Čokoladni kolač sa bananama i jagodama
Bogatstvo ukusa u kombinaciji fila od banane, kore od čokolade i preliva od jagoda.
![SAVRŠEN SLATKIŠ Čokoladne kocke sa sočnom korom i filom koji se topi u ustima](/data/images/2023-03-28/49807_cokoladne_f.jpg)
SAVRŠEN SLATKIŠ Čokoladne kocke sa sočnom korom i filom koji se topi u ustima
Kolač koji se jednostavno sprema, a svima se dopada.
![PROSTO NEDOLJIV! Napravite kolač s jabukama na malo drugačiji način](/data/images/2023-02-07/45969_tart-sa-jabukama-shutterstock-178589747_f.jpg)
PROSTO NEDOLJIV! Napravite kolač s jabukama na malo drugačiji način
Umesto klasične pite na koju ste navikli probajte ovaj kolač.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)