POTPUNO DRUGAČIJI Pečeni čizkejk za sve one koji ne vole kolače koji se ne peku
Kremasta i veoma ukusna poslastica.
Sastojci:
4 jaja
1 šolja šećera
500 g krem sira „Ela“
400 ml slatke pavlake
1 vanilin šećer
2 kašike brašna
kora od 1 limuna
Priprema:
Mutite krem sir i šećer 5 minuta. Uz mućenje dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte pavlaku i promešajte, a zatim vanilin šećer. Dodajte brašno i sjedinite u ujednačenu smesu. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje tako da i ivice budu obložene. Namažite papir margarinom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Kolač treba da dobije braon koricu. Isključite rernu i ostavite čizkejk da stoji unutra još 50 minuta uz poluotvorena vrata. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne. Služite uz sveže voće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju
MOĆAN I SOČAN SLATKIŠ Čokoladni kolač sa bananama i jagodama
Bogatstvo ukusa u kombinaciji fila od banane, kore od čokolade i preliva od jagoda.
SAVRŠEN SLATKIŠ Čokoladne kocke sa sočnom korom i filom koji se topi u ustima
Kolač koji se jednostavno sprema, a svima se dopada.
PROSTO NEDOLJIV! Napravite kolač s jabukama na malo drugačiji način
Umesto klasične pite na koju ste navikli probajte ovaj kolač.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)