POTPUNO DRUGAČIJI Pečeni čizkejk za sve one koji ne vole kolače koji se ne peku

Trpeza/ V.V.

14:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i veoma ukusna poslastica.

POTPUNO DRUGAČIJI Pečeni čizkejk za sve one koji ne vole kolače koji se ne peku
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

1 šolja šećera

500 g krem sira „Ela“

400 ml slatke pavlake

1 vanilin šećer

2 kašike brašna

kora od 1 limuna

Priprema:

Mutite krem sir i šećer 5 minuta. Uz mućenje dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte pavlaku i promešajte, a zatim vanilin šećer. Dodajte brašno i sjedinite u ujednačenu smesu. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje tako da i ivice budu obložene. Namažite papir margarinom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Kolač treba da dobije braon koricu. Isključite rernu i ostavite čizkejk da stoji unutra još 50 minuta uz poluotvorena vrata. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne. Služite uz sveže voće.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading