STARINSKI DESERT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Sočne jabuke iz rerne punjene orasima i suvim grožđem
Pravi zimski slatkiš.
Jabuke punjene orasima i suvim grožđem
Sastojci:
8 jabuka
1 kašika putera
2 kašike meda
1 kašika cimeta
150 g mlevenih oraha
50 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
Za preliv:
1 kašika putera
3 kašike meda
Priprema:
Opranim jabukama odsecite vrh, izdubite sredinu sa semenkama. Meso koje ste izvadili usitnite i stavite u šerpicu sa puterom, cimetom i šećerom. Kuvajte na tihoj vatri da jabuke omekšaju. Dodajte orahe, suvo grožđe i izmešajte. Za preliv, na tihoj vatri istopite puter i med. Napunite jabuke, poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preko vrućih jabuka sipajte preliv.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)