SOČNI PUŽIĆI SA CIMETOM Hrskavo pecivo neodoljivog ukusa i mirisa
Obradujte ukućane slasnim pecivom.

Preliveni pužići sa cimetom
Sastojci:
Za testo:
1 kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
350 ml jogurta
250 ml toplog mleka
30 g šećera
2 jaja
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
Za fil:
200 ml istopljenog putera
200 g šećera
1 kašika cimeta
Za preliv:
250 g krem sira
250 g prah šećera
100 g omekšalog putera
Priprema:
Izmrvite kvasac u toplo mleko, dodajte šećer i ostavite da odstoji pet minuta. U drugu posudu stavite ostale sastojke, dodajte nadošli i umesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Razvucite oklagijom u pravougaonik i namažite filom (sastojke samo izmešajte) celu površinu. Urolajte i isecite na kriške jednake debljine. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom i ostavite da stoje 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Umutite preliv i sipajte preko ispečenih pužića.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)