POLA PLEHA ODMAH NESTANE! Zasladite se mirišljavim i sočnim cimet rolnicama
Vikend je pravo vreme da napravite pecivo sa cimetom.
Sastojci:
Za testo:
1 kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
350 ml jogurta
250 ml toplog mleka
30 g šećera
2 jaja
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
Za fil:
200 ml istopljenog putera
200 g šećera
1 kašika cimeta
Za preliv:
250 g krem sira
250 g prah šećera
100 g omekšalog putera
Priprema:
Izmrvite kvasac u toplo mleko, dodajte šećer i ostavite da odstoji pet minuta. U drugu posudu stavite ostale sastojke, dodajte nadošli i umesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Razvucite oklagijom u pravougaonik i namažite filom (sastojke samo izmešajte) celu površinu. Urolajte i isecite na kriške jednake debljine. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom i ostavite da stoje 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Umutite preliv i sipajte preko ispečenih pužića.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MIRISNE CIMET ROLNICE BOLJE OD SVAKE ŠTRUDLE Polovina nestane dok su još u plehu
Savršeno idu uz kafu ili čaj.
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
KROFNE SA JABUKAMA PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Mekane i brze
Zamirisaće cela kuća.
PUŽIĆI SA MAKOM BOLJI OD SVAKE ŠTRUDLE Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)