POLA PLEHA ODMAH NESTANE! Zasladite se mirišljavim i sočnim cimet rolnicama

Trpeza/ V.V.

11:30

Slatki kutak 0

Vikend je pravo vreme da napravite pecivo sa cimetom.

cimet rolnice
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

1 kg brašna

1 kocka svežeg kvasca

350 ml jogurta

250 ml toplog mleka

30 g šećera

2 jaja

1 kašičica soli

1 prašak za pecivo

Za fil:

200 ml istopljenog putera

200 g šećera

1 kašika cimeta

Za preliv:

250 g krem sira

250 g prah šećera

100 g omekšalog putera

Priprema:

Izmrvite kvasac u toplo mleko, dodajte šećer i ostavite da odstoji pet minuta. U drugu posudu stavite ostale sastojke, dodajte nadošli i umesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Razvucite oklagijom u pravougaonik i namažite filom (sastojke samo izmešajte) celu površinu. Urolajte i isecite na kriške jednake debljine. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom i ostavite da stoje 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Umutite preliv i sipajte preko ispečenih pužića.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading