ČUVENA STARINSKA MAĐARICA Dama koja je vremenom sve bolja i lepša!

Trpeza/ V.V.

09:30

Slatki kutak 0

Poznati kolač koji je ukusniji što duže stoji.

ČUVENA STARINSKA MAĐARICA Dama koja je vremenom sve bolja i lepša!
Foto: Printscreen/Youtube

 

Mađarica

Sastojci:

Za kore:

600 g mekog brašna

2 jaja

200 g šećera

50 g masti

200 g kisele pavlake

1 prašak za pecivo

Za fil:

1 l mleka

250 g šećera

250 g margarina

50 g kakaoa

1 kesica pudinga od čokolade

5 kašika oštrog brašna

Za glazuru:

200 g čokolade

50 g margarina

3 kašike ulja

Priprema:

Kore: Umesite glatko testo od brašna, praška za pecivo, šećera, jaja, masti i pavlake. Podelite na 5 ili 6 jednakih delova, u zavisnosti od veličine pleha i broja kora koje želite da napravite. Rastanjite kore na pobrašnjenoj podlozi i stavite na podmazan pleh odozdo (okrenite ga naopačke). Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kore treba da budu svetle.

Fil: Šećer, brašno, kakao i puding razmutite sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri, sipajte pripremljenu mešavinu uz mešanje i skuvajte fil. U ohlađen fil dodajte umućen margarin.

Glazura: Istopite čokoladu sa margarinom i uljem. Kore ređajte jednu na drugi i filujte. Poslednju koru ne filujte. Stavite foliju i neku debelu knjigu ili predmet preko mađarice i ostavite preko noći da odstoji na hladnom. Sutradan stavite glazuru od čokolade.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading