ČUVENA STARINSKA MAĐARICA Dama koja je vremenom sve bolja i lepša!
Poznati kolač koji je ukusniji što duže stoji.
Mađarica
Sastojci:
Za kore:
600 g mekog brašna
2 jaja
200 g šećera
50 g masti
200 g kisele pavlake
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
250 g šećera
250 g margarina
50 g kakaoa
1 kesica pudinga od čokolade
5 kašika oštrog brašna
Za glazuru:
200 g čokolade
50 g margarina
3 kašike ulja
Priprema:
Kore: Umesite glatko testo od brašna, praška za pecivo, šećera, jaja, masti i pavlake. Podelite na 5 ili 6 jednakih delova, u zavisnosti od veličine pleha i broja kora koje želite da napravite. Rastanjite kore na pobrašnjenoj podlozi i stavite na podmazan pleh odozdo (okrenite ga naopačke). Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kore treba da budu svetle.
Fil: Šećer, brašno, kakao i puding razmutite sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri, sipajte pripremljenu mešavinu uz mešanje i skuvajte fil. U ohlađen fil dodajte umućen margarin.
Glazura: Istopite čokoladu sa margarinom i uljem. Kore ređajte jednu na drugi i filujte. Poslednju koru ne filujte. Stavite foliju i neku debelu knjigu ili predmet preko mađarice i ostavite preko noći da odstoji na hladnom. Sutradan stavite glazuru od čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)