VAZDUŠASTA POSLASTICA Točak krofne koje ceo svet obožava
Uvek su ukusne, a mi predlažemo da isprobate da napravite čuvene krofne sa rupom, koje su neverovatno vazdušaste i mekane
Sastojci:
- 300 g brašna
- 120 ml mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 30 g putera
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Mleko malo zagrejte, pa dodajte šećer, so i kvasac. Promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte jaje sobne temeprature i umutite žicom. Sipajte prosejano brašno, pa sjedinite špatulom. Dodajte puter sobne temeprature i umesite testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte, pa ostavite 1-2 sata da odmori. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice. Spljoštite ih malo rukama, pa rakijskom čašom napravite rupu na sredini. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite pola sata. U dobro zagrejani tiganj sipajte ulje i pržite krofne. Vadite ih na ubrus da se malo ocede, pa uvaljajte u šećer.
Možda vas zanima:
CEO ŽIVOT POGREŠNO RENDATE SIR Kada budet videli kako je ispravno, zaboravićete stari način
Jedan korisnik Tvitera je pronašao odličan način da ne napravimo nered u kuhinji kada rendamo sir
Najkremastiji kolač, gotov za 10 minuta: Razgrabi se do zadnje mrvice, a pravi se od par jeftinih sastojaka
Slatki desert sa ukusom kafe uvek je sjajan izbor za brzo posluženje uz šoljicu kafe, naročito ako vam za njegovu pripremu ne treba mnogo vremena i sastojaka
BRZO I JEDNOSTAVNO Napolitanka torta, gotova za 20 minuta, kremasto zadovoljstvo
Svi će tražiti parče više
Ova divna poslastica osvojiće vas na prvi pogled, a gotova je bukvalno za 5 minuta
Kolač koji će vas već na prvi pogled osvojiti svojim izgledom, a najveće iznenađenje biće koliko se jednostavno i brzo priprema
NAJBRŽI TIRAMISU NA SVETU Treba vam samo 40 sekundi i recept Gordona Remzija
Gordon Remzi je podelio recept za čuveni desert sa kafom, kolač Tiramisu. Neće vam trebati ni ceo minut a uživaćete u kremastom zadovoljstvu.
POSNI REZANCI SA ORASIMA Tako jednostavan a ukusan desert, zamirisaće cela kuća
Drugačiji slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNA KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Ako volite kesten, ovu tortu ćete obožavati. Uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)