VAZDUŠASTA POSLASTICA Točak krofne koje ceo svet obožava
Uvek su ukusne, a mi predlažemo da isprobate da napravite čuvene krofne sa rupom, koje su neverovatno vazdušaste i mekane
Sastojci:
- 300 g brašna
- 120 ml mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 30 g putera
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Mleko malo zagrejte, pa dodajte šećer, so i kvasac. Promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte jaje sobne temeprature i umutite žicom. Sipajte prosejano brašno, pa sjedinite špatulom. Dodajte puter sobne temeprature i umesite testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte, pa ostavite 1-2 sata da odmori. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice. Spljoštite ih malo rukama, pa rakijskom čašom napravite rupu na sredini. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite pola sata. U dobro zagrejani tiganj sipajte ulje i pržite krofne. Vadite ih na ubrus da se malo ocede, pa uvaljajte u šećer.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJBOLJI TIRAMISU NA SVETU, TOPI SE U USTIMA, OKREPLJUJE NEPCA Spreman za 20 minuta, a ukus obara sa nogu
Pohvaliće ga i vrsni poznavaoci "slatkog programa".
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
ČOKOLADNI KOLAČ IZ TIGANJA Bogatstvo ukusa nikad nije bilo jednostavnije, bićete očarani!
Probajte prvom prilikom...
CEO ŽIVOT POGREŠNO RENDATE SIR Kada budet videli kako je ispravno, zaboravićete stari način
Jedan korisnik Tvitera je pronašao odličan način da ne napravimo nered u kuhinji kada rendamo sir
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)