VAZDUŠASTA POSLASTICA Točak krofne koje ceo svet obožava

trpeza.rs

02:09

Slatki kutak 0

Uvek su ukusne, a mi predlažemo da isprobate da napravite čuvene krofne sa rupom, koje su neverovatno vazdušaste i mekane

VAZDUŠASTA POSLASTICA Točak krofne koje ceo svet obožava
Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g brašna 
  • 120 ml mleka 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 2 kašike šećera 
  • 30 g putera 
  • 1 jaje 
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema:
Mleko malo zagrejte, pa dodajte šećer, so i kvasac. Promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte jaje sobne temeprature i umutite žicom. Sipajte prosejano brašno, pa sjedinite špatulom. Dodajte puter sobne temeprature i umesite testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte, pa ostavite 1-2 sata da odmori. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice. Spljoštite ih malo rukama, pa rakijskom čašom napravite rupu na sredini. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite pola sata. U dobro zagrejani tiganj sipajte ulje i pržite krofne. Vadite ih na ubrus da se malo ocede, pa uvaljajte u šećer. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading