SLATKIŠ UMESTO PORUKE Crveni žele iznenađenja, smuti se za 5 minuta!
Poklonite slatko srce dragoj osobi.
Sastojci:
200 g odleđenih višanja ili malina (ili drugog crvenog voća)
1/4 šoljice vode
1 kašika šećera
3 kašike želatina u prahu
1/4 šoljice soka od limuna
Priprema:
Na umerenoj vatri zagrejte voće, vodu i šećer. Kada provri, kuvajte još oko 5 minuta uz mešanje. Sklonite sa šporeta i dodajte želatin. Mešajte dok se želatina ne istopi i smesa stegne. Dodajte sok od limuna. Sipajte u silikonski kalup u obliku srca i ostavite da se hladi najmanje četiri sata kako bi se lepo steglo. Izvadite iz kalupa i poslužite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)