Slasni prozračni limun keksići koji će vam zasladiti svaku kafu ili čaj uz minimalno napora
Ovaj recept za limun kolačiće je jednostavan, priprema je kratka, a finalni produkt su slasni, prozračni keksići koji će vam zasladiti hladne dane.
Limun keksići
Sastojci:
2 jaja
3 kašike šećera u prahu
5 kašika kristal šećera
1 vanilin šećer
korica dva limuna
pola šolje ulja
2 šolje običnog brašna
pola kašičice praška za pecivo
sok od pola limuna
Za posip kolačića:
šećer u prahu
kristalni šećer
Priprema:
Umutiti mikserom jaja, dodati šećer u prahu, i u kristalu te vanilin šećer. U umućenu smesu dodati limunovu koricu i ulje, pa prosejano brašno i limunov sok. Polako dodajte ostale sastojke. Kada dobijete fino testo od smese koja se odvaja od posude, umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru oko dva sata. Kada izvadite testo iz frižidera, izlomite ga na male komade veličine oraha. Od svakog napravite kuglicu i uvaljajte je u granulirani šećer pa u šećer u prahu. Pošećerene kuglice stavite na pleh obložen pek-papirom. Pre nego što ih stavite u rernu, sve kolačiće još jednom pospite šećerom u prahu. Pecite kekse 15 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)