Slasni prozračni limun keksići koji će vam zasladiti svaku kafu ili čaj uz minimalno napora
Ovaj recept za limun kolačiće je jednostavan, priprema je kratka, a finalni produkt su slasni, prozračni keksići koji će vam zasladiti hladne dane.
Limun keksići
Sastojci:
2 jaja
3 kašike šećera u prahu
5 kašika kristal šećera
1 vanilin šećer
korica dva limuna
pola šolje ulja
2 šolje običnog brašna
pola kašičice praška za pecivo
sok od pola limuna
Za posip kolačića:
šećer u prahu
kristalni šećer
Priprema:
Umutiti mikserom jaja, dodati šećer u prahu, i u kristalu te vanilin šećer. U umućenu smesu dodati limunovu koricu i ulje, pa prosejano brašno i limunov sok. Polako dodajte ostale sastojke. Kada dobijete fino testo od smese koja se odvaja od posude, umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru oko dva sata. Kada izvadite testo iz frižidera, izlomite ga na male komade veličine oraha. Od svakog napravite kuglicu i uvaljajte je u granulirani šećer pa u šećer u prahu. Pošećerene kuglice stavite na pleh obložen pek-papirom. Pre nego što ih stavite u rernu, sve kolačiće još jednom pospite šećerom u prahu. Pecite kekse 15 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)