PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 20 paprika babura
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 200 g pirinča
- 1 jaje
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 1-2 čena belog luka
- so
- biber
- suvi biljni začin
Za sos
- 1 dl ulja
- 2-3 kašike brašna
- 1 l soka od paradajza
- 1 l vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite dobro paprike, pa ih očistite od semenki i pustite da se osuše. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk. Onda dodajte meso i nastavite dinstanje. Potom umešajte rendanu šargarepu, opran i proceđen pirinač, sitno seckan beli luk. Začinite, pa promešajte i na kraju u sve umešajte jaje. Mešajte još dva minuta, pa skinite sa vatre. Paprike napunite pripremljenim filom. Poređajte u pleh, pa svaku papriku zatvorite kolutovima krompira ili paradajza. Brašno propržite na ulju, pa sipajte sok od paradajza i nalijte vodu. Sosom prelijte punjene paprike. Prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju i dopecite još pola sata.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)