PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 20 paprika babura
  • 1 kg mešanog mlevenog mesa
  • 200 g pirinča
  • 1 jaje
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1-2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin 

Za sos

  • 1 dl ulja
  • 2-3 kašike brašna
  • 1 l soka od paradajza
  • 1 l vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite dobro paprike, pa ih očistite od semenki i pustite da se osuše. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk. Onda dodajte meso i nastavite dinstanje. Potom umešajte rendanu šargarepu, opran i proceđen pirinač, sitno seckan beli luk. Začinite, pa promešajte i na kraju u sve umešajte jaje. Mešajte još dva minuta, pa skinite sa vatre. Paprike napunite pripremljenim filom. Poređajte u pleh, pa svaku papriku zatvorite kolutovima krompira ili paradajza. Brašno propržite na ulju, pa sipajte sok od paradajza i nalijte vodu. Sosom prelijte punjene paprike. Prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju i dopecite još pola sata.

Komentari (0)