PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 20 paprika babura
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 200 g pirinča
- 1 jaje
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 1-2 čena belog luka
- so
- biber
- suvi biljni začin
Za sos
- 1 dl ulja
- 2-3 kašike brašna
- 1 l soka od paradajza
- 1 l vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite dobro paprike, pa ih očistite od semenki i pustite da se osuše. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk. Onda dodajte meso i nastavite dinstanje. Potom umešajte rendanu šargarepu, opran i proceđen pirinač, sitno seckan beli luk. Začinite, pa promešajte i na kraju u sve umešajte jaje. Mešajte još dva minuta, pa skinite sa vatre. Paprike napunite pripremljenim filom. Poređajte u pleh, pa svaku papriku zatvorite kolutovima krompira ili paradajza. Brašno propržite na ulju, pa sipajte sok od paradajza i nalijte vodu. Sosom prelijte punjene paprike. Prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju i dopecite još pola sata.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)