PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.

PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.
- 20 paprika babura
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 200 g pirinča
- 1 jaje
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 1-2 čena belog luka
- so
- biber
- suvi biljni začin
Za sos
- 1 dl ulja
- 2-3 kašike brašna
- 1 l soka od paradajza
- 1 l vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite dobro paprike, pa ih očistite od semenki i pustite da se osuše. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk. Onda dodajte meso i nastavite dinstanje. Potom umešajte rendanu šargarepu, opran i proceđen pirinač, sitno seckan beli luk. Začinite, pa promešajte i na kraju u sve umešajte jaje. Mešajte još dva minuta, pa skinite sa vatre. Paprike napunite pripremljenim filom. Poređajte u pleh, pa svaku papriku zatvorite kolutovima krompira ili paradajza. Brašno propržite na ulju, pa sipajte sok od paradajza i nalijte vodu. Sosom prelijte punjene paprike. Prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju i dopecite još pola sata.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.

SAVIJAČA SA BLITVOM I SIROM Sa domaćim hrskavim korama i sočnim nadevom, ukućani će je obožavati
Najbolje služite uz sir i jogurt.

Komentari (0)