POSNA PITA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Sa sočnim filom i hrskavim korama, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 1 kg višanja
- 300 ml mešavine ulja i kisele vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- pšenični griz i kristal šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Odvojite po tri kore. Prvu poprskajte mešavinom ulja i kisele vode, pa je pospite šećerom. Ponovite i za drugu i treću koru. Na kraju treće kore nanesite očišćene višnje, pa sipajte 2 kašike šećera, malo vanilinog šećera i 3 kašike griza. Uvijte u oblik rolata i stavite u pleh obložen pek papirom. Prelijte mešavinom ulja i kisele vode, pa pospite šećerom. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa kad krene da rumeni smanjite na 200 stepeni. Pecite oko 20 ak minuta. Isecite i pospite prah šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
POSNA PITA SA PIRINČEM Savršena za doručak ili večeru, pola tepsije nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)