Volitemađaricu? Za originalnu verziju ovog slavnog kolača potreban je jedan ključni sastojak

alo.rs/I. V.

16:30

Slatki kutak 0

Retki su oni koji mogu da odole čuvenom kolaču mađarici.

Volitemađaricu? Za originalnu verziju ovog slavnog kolača potreban je jedan ključni sastojak
Printscreen/Youtube

 

Originalna mađarica

Sastojci:

Za koru:

450 g glatkog brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 vanilin šećer

100 g šećera

150 g putera

1 jaje

100 g kisele pavlake

Za krem:

700 ml mleka

60 g kukuruznog skroba

300 g šećera

225 g omekšanog putera

1 kašika kakaoa

Za glazuru:

100 g crne čokolade

1 kašika ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh pek-papirom za pečenje.  Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilu i puter i od smese napraviti mrvičasto testo. U to dodajte jaje i pavlaku. Dobijeno glatko testo umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Testo podeliti i razvaljati na pet (25x30 cm) ili šest (25x20 cm) jednakih kora debljine oko 2 mm. Poravnajte ivice tako da vam kore budu što pravilnije i pecite svaku koru oko osam minuta.

U tiganju propržite šećer i povremeno ga mešajte da se potpuno rastvori i postane boje ćilibara. Zaliti sa 600 ml vrelog mleka i kuvati dok se karamel ne istopi. U međuvremenu, pomešajte gustin s ostatkom mleka. Dobijenu smesu sipajte u mleko i šećer i brzo mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne kao puding. Pokrijte smesu prozirnom folijom tako da dodiruje površinu pudinga i ostavite da se ohladi. Puter i kakao miksajte mikserom dok ne postanu penasti, pa dodajte jednu po jednu kašiku ohlađenog pudinga. Umiksajte u svilenkast krem. Na svaku koru namazati jednaku količinu krema i slagati jednu na drugu. Poslednju koru preliti mešavinom otopljene čokolade i ulja i sve zajedno ohladiti. Ostavite tortu da se hladi najmanje osam sati, a zatim isecite i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading