Volitemađaricu? Za originalnu verziju ovog slavnog kolača potreban je jedan ključni sastojak
Retki su oni koji mogu da odole čuvenom kolaču mađarici.

Originalna mađarica
Sastojci:
Za koru:
450 g glatkog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 vanilin šećer
100 g šećera
150 g putera
1 jaje
100 g kisele pavlake
Za krem:
700 ml mleka
60 g kukuruznog skroba
300 g šećera
225 g omekšanog putera
1 kašika kakaoa
Za glazuru:
100 g crne čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh pek-papirom za pečenje. Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilu i puter i od smese napraviti mrvičasto testo. U to dodajte jaje i pavlaku. Dobijeno glatko testo umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Testo podeliti i razvaljati na pet (25x30 cm) ili šest (25x20 cm) jednakih kora debljine oko 2 mm. Poravnajte ivice tako da vam kore budu što pravilnije i pecite svaku koru oko osam minuta.
U tiganju propržite šećer i povremeno ga mešajte da se potpuno rastvori i postane boje ćilibara. Zaliti sa 600 ml vrelog mleka i kuvati dok se karamel ne istopi. U međuvremenu, pomešajte gustin s ostatkom mleka. Dobijenu smesu sipajte u mleko i šećer i brzo mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne kao puding. Pokrijte smesu prozirnom folijom tako da dodiruje površinu pudinga i ostavite da se ohladi. Puter i kakao miksajte mikserom dok ne postanu penasti, pa dodajte jednu po jednu kašiku ohlađenog pudinga. Umiksajte u svilenkast krem. Na svaku koru namazati jednaku količinu krema i slagati jednu na drugu. Poslednju koru preliti mešavinom otopljene čokolade i ulja i sve zajedno ohladiti. Ostavite tortu da se hladi najmanje osam sati, a zatim isecite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)