SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
Sastojci:
- 600–700 g pilećih fileta
- 250 g šampinjona
- 1 manji crni luk
- 2–3 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 ml pilećeg bujona (ili vode sa začinom)
- 2 kašike maslinovog ulja ili putera
- So, biber, suvi začin po ukusu
- Sveže začinsko bilje (peršun ili timijan) za dekoraciju
Priprema:
Pileće filete posolite i pobiberite.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje ili puter. Kratko propržite piletinu sa obe strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite sa strane.
U istom tiganju propržite sitno seckan luk dok ne postane staklast, zatim dodajte beli luk i šampinjone. Pržite dok pečurke ne omekšaju.
Dodajte pavlaku za kuvanje i bujon, mešajte dok se sos ne zgusne.
Vratite piletinu u tiganj, poklopite i krčkajte još 5–7 minuta dok meso ne bude potpuno kuvano.
Poslužite sa pire krompirom, testeninom ili rižom, posuto svežim začinskim biljem.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)