Brzinski kolač od jabuka pravljen u samo jednoj posudi - savršen izbor za vikend da biste bili više s porodicom
NE samo što je zaista preukusan, priprema ovog kolača je kratka i neće vase čekati gomila prljavog posuđa.
Brzi kolač od jabuka
Sastojci:
120 g glatkog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 prstohvat soli
120 g putera
150 g šećera
2 jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
3 kašike ruma
2 slatke jabuke
Priprema:
Jabuku oprati, oljuštiti i iseći na kockice.ni. Kalup za tortu prečnika 24 cm premažite puterom, a dno prekrijte papirom za pečenje. Omekšali puter izmiksajte sa šećerom u penastu smesu, pa dodajte jedno po jedno jaje. Sipajte ekstrakt vanile i rum, pa dobro promešajte. U pripremljenu smesu prosijati suve sastojke, brašno, prašak za pecivo i so i mešati drvenom kašikom, a na kraju dodati jabuke. Testo sipajte u pripremljen kalup, zagladite ga i odozgo premažite malo šećera, otprilike jednu punu kašiku. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni, pa proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Ostavite da se ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)