UKUSNIJI OD KUPOVNOG! Kinder pingvin kolač se topi u ustima kao sladoled
Napravite domaću varijantu popularnog slatkiša.
Sastojci
Biskvit:
6 kašika brašna
6 kašika šećera
6 jaja
6 kašika vrele vode
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
Fil:
3 sirna namaza (210 g)
5 kašika šećera u prahu
1/2 l slatke pavlake
1 kesica želatina u prahu
Čokoladni premaz:
100 g čokolade za kuvanje
50 g putera
1 kašika ulja
50 ml vode
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
50 g putera
1 kašika kakaoa
Priprema:
Biskvit: Žumance umutiti sa šećerom i vrelom vodom dok smesa ne postane gusta i kremasta. Dodati pomešane kakao, prašak za pecivo i brašno kašiku po kašiku i neprestano mutiti mikserom. Ručno umešati umućen sneg od belanaca. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 40 minuta. Ohlađeni biskvit preseći na dva jednaka dela.
Fil: Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Sirni namaz mikserom umutite sa šećerom, dodajte slatku pavlaku i čvrsto umutite. Želatin otopite na tihoj vatri i polako dodajte uz mešanje u smesu od sira.
Čokoladni premaz: Sjedinite na tihoj vatri puter, ulje i vodu, sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi.
Glazura: Na vatri zagrejati puter i kakao, skloniti i dodati čokoladu, mešati dok se ne rastopi.
Slaganje: Prvu koru namažite polovinom fila. Preko namažite čokoladni premaz i stavite u frižider na 15 minuta. Zatim stavite drugu polovinu fila i preko njega drugu koru. Prelijte kolač toplom glazurom i ostavite preko noći u frižideru da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)