Napravite POSNE BRESKVICE Omiljena poslastica na Hilandaru po receptu Onfurija Hilandarca
Ova vrsta kolača je odlična jer se tope u ustima, meke su ko duša a mMogu da stoje dugo. Čak ih možete pripremiti dosta ranije, te zamrznuti i vaditi po potrebi.
Breskvice
Sastojci:
200 g ratluka
200 g mlevenih oraha
80 g kristal-šećera
80g šećera u prahu
sok 1 limuna
crvena prehrambena boja
Priprema:
U posudu za mešanje ubacite šećer u prahu ratluk i sok limuna. Dobro umesite mikserom testo. Tokom mućenja dodajte prehrambenu bolju. Ukoliko koristite crveni ratluk, boja vam možda neće biti potrebna. Kad je smesa spremna, oblikujte breskvice. Svaku uvaljajte u kristal-šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)