VIŠE OD OBIČNOG SLATKIŠA Čokoladne oblande – jeftine i izdašne
Mogu da budu posne i mrsne, kako god želite
Ove čokoladne oblande spadaju u jeftine oblande koje prave se od celog pakovanja oblandi i malo sastojaka. Keks i čokolada.
- Sastojci:
- 400 ml mleka ili vode ( sojino mleko )
- 400 gr šećera
- 250 gr margarina ili maslaca
- 200 gr čokolade
- 500 gr mlevenog keksa ( ukoliko imate oraha i lešnika možete jedan deo i njih da stavite umesto keksa )
- 1 pakovanje oblandi
Priprema:
Pomešati mleko ili vodu sa šećerom, staviti na vatru, pa naseckati margarin ili maslac i sačekati da se sve otopi i provri.
kada provri kuvati oko 2 minute, pa dodati izlomljenu čokoladu.
Nastaviti mešanje dok se čokolad aotopi.
Skloniti sa vatre, dodati keks i dobro promešati.
Ako je redje ne brinite, steže se kako se hladi pa da vas to ne buni.
Ostaviti 10 minuta da se prohlade, povremeno promešati kako bi vrelina izašla napolje.
Mazati hrapavu stranu bogato ovim filom.
Pritisnuti nečim celu površinu oblande kako bi se svi listovi lepo zalepili.
Najlakše je mazati na dasci za seenje mesa ili naopakoj tacni jer tako rubovi tacne ne smetaju.
Posle nekog vremena okrenuti oblandu naopako, da bi se donji deo hladi.
Ovims prečavate da vam oblande budu žilave od dole.
Prijatno.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)