VIŠE OD OBIČNOG SLATKIŠA Čokoladne oblande – jeftine i izdašne
Mogu da budu posne i mrsne, kako god želite
Ove čokoladne oblande spadaju u jeftine oblande koje prave se od celog pakovanja oblandi i malo sastojaka. Keks i čokolada.
- Sastojci:
- 400 ml mleka ili vode ( sojino mleko )
- 400 gr šećera
- 250 gr margarina ili maslaca
- 200 gr čokolade
- 500 gr mlevenog keksa ( ukoliko imate oraha i lešnika možete jedan deo i njih da stavite umesto keksa )
- 1 pakovanje oblandi
Priprema:
Pomešati mleko ili vodu sa šećerom, staviti na vatru, pa naseckati margarin ili maslac i sačekati da se sve otopi i provri.
kada provri kuvati oko 2 minute, pa dodati izlomljenu čokoladu.
Nastaviti mešanje dok se čokolad aotopi.
Skloniti sa vatre, dodati keks i dobro promešati.
Ako je redje ne brinite, steže se kako se hladi pa da vas to ne buni.
Ostaviti 10 minuta da se prohlade, povremeno promešati kako bi vrelina izašla napolje.
Mazati hrapavu stranu bogato ovim filom.
Pritisnuti nečim celu površinu oblande kako bi se svi listovi lepo zalepili.
Najlakše je mazati na dasci za seenje mesa ili naopakoj tacni jer tako rubovi tacne ne smetaju.
Posle nekog vremena okrenuti oblandu naopako, da bi se donji deo hladi.
Ovims prečavate da vam oblande budu žilave od dole.
Prijatno.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)