VIŠE OD OBIČNOG SLATKIŠA Čokoladne oblande – jeftine i izdašne
Mogu da budu posne i mrsne, kako god želite
Ove čokoladne oblande spadaju u jeftine oblande koje prave se od celog pakovanja oblandi i malo sastojaka. Keks i čokolada.
- Sastojci:
- 400 ml mleka ili vode ( sojino mleko )
- 400 gr šećera
- 250 gr margarina ili maslaca
- 200 gr čokolade
- 500 gr mlevenog keksa ( ukoliko imate oraha i lešnika možete jedan deo i njih da stavite umesto keksa )
- 1 pakovanje oblandi
Priprema:
Pomešati mleko ili vodu sa šećerom, staviti na vatru, pa naseckati margarin ili maslac i sačekati da se sve otopi i provri.
kada provri kuvati oko 2 minute, pa dodati izlomljenu čokoladu.
Nastaviti mešanje dok se čokolad aotopi.
Skloniti sa vatre, dodati keks i dobro promešati.
Ako je redje ne brinite, steže se kako se hladi pa da vas to ne buni.
Ostaviti 10 minuta da se prohlade, povremeno promešati kako bi vrelina izašla napolje.
Mazati hrapavu stranu bogato ovim filom.
Pritisnuti nečim celu površinu oblande kako bi se svi listovi lepo zalepili.
Najlakše je mazati na dasci za seenje mesa ili naopakoj tacni jer tako rubovi tacne ne smetaju.
Posle nekog vremena okrenuti oblandu naopako, da bi se donji deo hladi.
Ovims prečavate da vam oblande budu žilave od dole.
Prijatno.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)