KOLAČ RUSKE KAPE Kremasti kolač sa kokosom koji vole sve generacije

Trpeza/ V.V.

19:00

Slatki kutak 0

Najbolje su kada odstoje jedan dan.

KOLAČ RUSKE KAPE Kremasti kolač sa kokosom koji vole sve generacije
Printscreen/Facebook

Sastojci:

Za kore:

8 jaja

4 kašike vode

2 kašike ulja

250 g šećera

250 g brašna

1 prašak za pecivo

1 kašika kakao praha

Za fil:

1 l mleka

200 g brašna

400 g šećera

300 g maslaca

Za ukrašavanje:

200 g kokosa

100 g čokolade

30 g maslaca

Priprema:

Umutite belanca i dodajte žumanca. Dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Pola sipajte u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte i odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite na 220 stepeni 15-20 minuta.

Fil: pomešajte šećer i brašno sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Zagrejte ostatak mleka da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Ostavite da se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu.

Malom čašom vadite krugove iz kore. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Odozgo ostavite patišpanj. Okolo uvaljajte u kokos.  Istopite čokoladu i maslac i kašikom nanesite glazuru na šubarice.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading