KOLAČ RUSKE KAPE Kremasti kolač sa kokosom koji vole sve generacije
Najbolje su kada odstoje jedan dan.
Sastojci:
Za kore:
8 jaja
4 kašike vode
2 kašike ulja
250 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakao praha
Za fil:
1 l mleka
200 g brašna
400 g šećera
300 g maslaca
Za ukrašavanje:
200 g kokosa
100 g čokolade
30 g maslaca
Priprema:
Umutite belanca i dodajte žumanca. Dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Pola sipajte u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte i odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite na 220 stepeni 15-20 minuta.
Fil: pomešajte šećer i brašno sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Zagrejte ostatak mleka da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Ostavite da se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu.
Malom čašom vadite krugove iz kore. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Odozgo ostavite patišpanj. Okolo uvaljajte u kokos. Istopite čokoladu i maslac i kašikom nanesite glazuru na šubarice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)