KOLAČ RUSKE KAPE Kremasti kolač sa kokosom koji vole sve generacije
Najbolje su kada odstoje jedan dan.
Sastojci:
Za kore:
8 jaja
4 kašike vode
2 kašike ulja
250 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakao praha
Za fil:
1 l mleka
200 g brašna
400 g šećera
300 g maslaca
Za ukrašavanje:
200 g kokosa
100 g čokolade
30 g maslaca
Priprema:
Umutite belanca i dodajte žumanca. Dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Pola sipajte u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte i odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite na 220 stepeni 15-20 minuta.
Fil: pomešajte šećer i brašno sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Zagrejte ostatak mleka da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Ostavite da se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu.
Malom čašom vadite krugove iz kore. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Odozgo ostavite patišpanj. Okolo uvaljajte u kokos. Istopite čokoladu i maslac i kašikom nanesite glazuru na šubarice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)