KOLAČ RUSKE KAPE Kremasti kolač sa kokosom koji vole sve generacije
Najbolje su kada odstoje jedan dan.
Sastojci:
Za kore:
8 jaja
4 kašike vode
2 kašike ulja
250 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakao praha
Za fil:
1 l mleka
200 g brašna
400 g šećera
300 g maslaca
Za ukrašavanje:
200 g kokosa
100 g čokolade
30 g maslaca
Priprema:
Umutite belanca i dodajte žumanca. Dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Pola sipajte u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte i odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite na 220 stepeni 15-20 minuta.
Fil: pomešajte šećer i brašno sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Zagrejte ostatak mleka da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Ostavite da se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu.
Malom čašom vadite krugove iz kore. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Odozgo ostavite patišpanj. Okolo uvaljajte u kokos. Istopite čokoladu i maslac i kašikom nanesite glazuru na šubarice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)