KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Ima isti ukus kao knedle, ali se ne kuva i ne peče!
Kolač se brzo pravi, a ima isti ukus kao knedle.
Sastojci:
200 g prezli
1 l mleka
15 kašika šećera
12 kašika griza
70 g margarina
1 jaje
Fil:
1 kg šljiva (zaleđenih ili iz kompota)
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
2 kašike džema od šljiva
Priprema:
Na ulju ispržiti prezle i 4 kašike šećera da potamne i ohladiti. Mleko prokuvati, pa dodati griz pomešan sa šećerom i malo mleka. Kuvati dok se fil ne zgusne, mešajući sve vreme. Dodati margarin, pa skloniti sa vatre. Dodati umućeno jaje.
Fil: Šljive i iseći na četvrtine. Dodati šećer, vanilin šećer i kratko dinstati. Dodati i džem od šljiva, pa skloniti sa vatre.
Podmazati pleh i staviti polovinu prezli na dno. Sipati pola smese od griza, preko fil sa šljivama. Odozgo drugu polovinu smese od griza i preko njega prezle. Ohladiti i iseći na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAŽNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MILUJU NEPCA Gotove očas posla, a bolje skoro niste jeli
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
LAŽNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Jeftine, brze i neodoljive, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, prste da poližete.
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Domaće baunti čokoladice, neodoljivi slatki zalogaji koje deca obožavaju!
Napravite domaće čokoladice sa kokosom koje svima uspevaju.
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)