Sjajan recept za KEJK POPS, posne lizalice s keksom koje će vam ulepšati dan
Ako želite da oduševite goste i ukućane delikatesom, napravite jeftin a fantastično dekorativan kolač na štapiću kejk pops
Posni kejk pops
Sastojci:
Za popse:
200 g posnog margarina
300 g posnog keksa
200 g šećera u prahu
8 kašika soka o pomorandže
Za preliv:
300 g posne čokolade za kuvanje
malo posnog margarina
malo ulja
Priprema:
Umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte keks i mesite rukom. Postepeno ulijte sok od pomorandže - treba da dobijete čvrstu smesu. Ostavite u frižideru da se stegne oko sat. Izvadite i oblikujte kuglice. Slažite ih na postolje obložene pek-papirom.Otopite 20 g čokolade i štapić za popse prvo umočite u čokoladu pa ubodite u kuglicu od keksa. Vratite sve u frižider da odstoji i da se čokolada i kuglice stegnu, najbolje preko noći. U šerpici otopite ostatak crne čokolade s dodatkom ulja i margarina. Izvadite popse iz fržidera pa umačite u otopljenu čokoladu. Držati malo iznad čokolade da se višak ocedi i ostavite da se stegne.
Ako imate posne ukrase, ukrasite ih i poslužite kad se stegnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)